Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Därför har vi samlat all information som rör våra medlemmar här.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt!

Läs mer

Schysta villkor

Att gå på restaurang, ta en fika eller unna sig en natt på hotell är en helhetsupplevelse. Det är inte bara smakerna och inredningen som spelar roll. Allt blir mycket trevligare om personalen har bra och schysta arbetsvillkor.

Många gäster vill stödja och välja företag med kollektivavtal. Det är bra! Företag med kollektivavtal tar ansvar och visar att de bryr sig om sin personal.

Kollektivavtal innebär att personalen bland annat har avtalsenliga löner, viktiga försäkringar och avtalspension. Kort sagt – att det finns flera grundläggande rättigheter som ingen av oss vill eller ska behöva vara utan.

Hitta ställen med kollektivavtal

För att underlätta för dig som gäst att hitta schysta arbetsplatser har Hotell- och restaurangfacket tagit fram en app och webbplats som heter Schysta villkor. Där kan du söka och hitta företag som har tecknat kollektivavtal med oss i HRF. Du kan söka på företagsnamn, organisationsnummer eller ort.

Genom att välja ställen med kollektivavtal stödjer du arbetet för att de anställda ska ha schysta arbetsvillkor!

Webbplats och app
  • Gå in på www.schystavillkor.se för att hitta ställen med kollektivavtal.
  • Schysta villkor finns även som app i App Store och Google play. Sök på ”schystavillkor” och ladda ner.

Både schystavillkor.se och appen finns på engelska.

Märket Schysta villkor

Alla företag som har kollektivavtal med HRF får vårt märke Schysta villkor att sätta upp. Så kolla även efter vår märkning nästa gång du besöker en arbetsplats inom hotell- och restaurangbranschen.