Information kopplat till corona

Effekterna av coronaviruset covid-19 påverkar vår bransch starkt och väcker många frågor. Därför har vi samlat all information som rör våra medlemmar här.
Vi uppdaterar sidan kontinuerligt!

Läs mer

Om HRF

Hotell- och restaurangfacket (HRF) är fackförbundet för anställda inom hotell, restauranger och nöjesanläggningar. Vårt mål är att tillsammans skapa en bransch där du som anställd känner dig trygg och nöjd på ditt arbete, med bra lön och villkor.

HRF arbetar för att teckna kollektivavtal med arbetsgivare inom våra branscher. Vi arbetar också med frågor om utbildningforskning och utveckling, inflytande och arbetsmiljö.

Ingen ska ha problem att få ut rätt lön på rätt dag. Ingen ska ha en ofrivillig otrygg anställning. Ingen ska slita ut sin kropp på grund av dålig arbetsmiljö.

Hotell- och restaurangfacket bildades 1918 och sedan dess har vårt fackliga arbete pågått oavbrutet. Läs mer om vår historia.

Vi är ett av 14 LO-förbund och har cirka 30 000 medlemmar. Besök LO:s hemsida.

Medlemstyrd organisation

HRF är en medlemsstyrd organisation. Det innebär att vår ledning, förbundsstyrelse och alla som har fackliga uppdrag inom HRF själva är medlemmar.

Som medlem har du möjlighet att vara med och utveckla branschen och även din egen arbetsplats. Självklart kan du alltid vända dig till oss för att få råd och stöd i ditt arbete. Välkommen att kontakta din lokala avdelning.